Baristický kurz - Barista Junior
Baristický kurz sa doporučuje len pre študentov stredných odborných škôl.
Témy kurzu:
· Faktory ovplyvňujúce chuť kávy
· Pôvod a história kávovníka
· Pestovanie, zber a spracovanie kávy
· Praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt
· Hodnotenie a posudzovanie kávových zŕn
· Balenie a správne skladovanie kávy
· Spôsob výroby instantnej a bezkofeínovej kávy
· Pôsobenie kávy na ľudský organizmus
· Kávovar a manipulácia s ním
· Správna údržba a čistenie
· Mlynček a mletie kávy
· Alternatívne prípravy kávy
· Extrakcia kávy
· Príprava espressa a rôznych kávových nápojov
· Základy techniky Latte Art
Dĺžka kurzu:
3 kalendárne dni
8.00 h – 15.00 h
8.00 h – 15.00 h
Obed
12.00 h – 13.00 h
Záverečné hodnotenie:
Teoretická časť:
písomný test
Praktická časť:
práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných druhov káv
Ukončenie kurzu:
absolvent kurzu získa certifikát
Cena:
120 €
Termín:
na základe dohody
Miesto:
V priestoroch Vašej školy