Baristický kurz - príprava tureckej kávy

Turecka káva - ide o najstarší spôsob prípravy kávy hlavne v krajinách východnej
Európy, Stredného východu a severnej Afriky, pri ktorom sa používa džezva tiež
známa ako "ibrik", je navrhnutá špecificky na tento spôsob prípravy kávy a môže
byť z kovu, mosadze, medi alebo z keramiky. Je charakteristická dlhou rúčkou
ktorá zabraňuje kontaktu s teplom. Príprava tureckej kávy v sebe nesie oslavu
kultúrnej tradície, vlastný jedinečný štýl a prvky tureckej kultúry. Turecká
káva a jej príprava je jednoducho neopísateľný zážitok a rituál.
 
Téma kurzu:
- história tureckej kávy
- mýty a legendy o tureckej káve
- pomôcky a inventár na prípravu tureckej kávy
- ukážka rôznych druhov džeziev nazývaných aj "ibrik"
- správne mletie a množstvo na tureckú kávu
- ukážka prípravy pravej tureckej kávy
- najčastejšie chyby pri príprave tureckej kávy
- správny servis pri podávaní
- korenie ako ho nepoznáme
- rituál pitia tureckej kávy
- triky ako zaujať nášho hosťa tureckou kávou
 
 
Ukončenie kurzu:
absolvent kurzu získa diplom
 
Cena:
50 € 
 
Dĺžka kurzu:
15:30 - 18:30
 
Termín:
na základe dohody
 
Miesto:

Banská Bystrica

Prihlášku nájdete tu , o pošlite na kurz@skolabaristu.sk